Chokladtårta med hallonmousse och vaniljkräm

Den här chokladtårtan gjorde vi till en möhippa för en av våra vänner! Recepten på tårtbotten och frostingen hittar du här. Men till denna tårta bytte vi ut den vita chokladen mot mörkchoklad. Det blev en mycket god frosting.

Tårtan fyllde vi med en hallonmousse och en vaniljkräm.

Hallonmousse:

3 dl vispgrädde

4 gelatinblad

1,25 dl socker

200 g frysta hallon

Börja med att blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka sen upp hallon och socker. Låt hallonen koka en fem minuter. Sila sen bort kärnorna. Vispa ner gelatinbladen i hallonvätskan och låt den svalna lite.

Vispa grädden och vänd sen ner hallonvätskan i grädden. Låt moussen stå i kylskåp åtminstone två timmar innan du fyller din tårta med den.

Vaniljkräm:

2 dl mjölk

1-2 msk socker

1,5 msk maizena

2 äggulor

1 vaniljstång

Börja med att dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda alla ingredienser i en kastrull vispa ihop dem till en smet. Värm vailjkrämen på svag värme tills den tjocknar.Låt krämen bli kall innan du fyller din tårta med den.

IMG_6529

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: