Rabarberglass med digestivecrunch och vitchoklad

Den här glassen måste ni testa! Den blev så otroligt god! Och så var den suveränt enkel att göra. Det är egentligen inte äkta glass, utan själva glassen består endast av lättvispad grädde och kondenserad mjölk. Det i kombination med fyllningen av rabarber, digestive och vitchoklad blev till en riktig sommardröm.

Börja med:

3 stjälkar rabarber. Skär rabarbern i skivor och stek den mjuk med smör i en stekpanna. Strö över lite vaniljsocker. När rabarbern är mjuk tar du stekpannan av spisen och låter rabarbern kallna. Rabarbern får gärna ha en kompottliknande konsistens.

Sen:

Krossar du ca 10 stycken digestivekex till smulor. Smularna får vara i lite olika storlekar. Smält sen ca 2 msk smör i en stekpanna. Rör i kexsmulorna och stek med 2-2 minuter. Akta så att kexsmulorna inte bränns vid. Ta av spisen och låt kallna.

Finhacka sen 100 gram vitchoklad. Spara några rutor till dekoration.

Sen vispar du 3 dl grädde. Grädden skall vara lättvispad. Blanda sen ner en burk kondenserad mjölk (inte kokad) i grädden. Blanda ner rabarber, kexsmulor och vitchokladen i glassmeten. Häll smeten i en form. Täck in formen med färskfolie. Låt glassen frysa i åtminstone 8 timmar. Servera glassen med lite smulat digestivekex och riven vitchoklad på toppen. Lova att ni testar! 🙂

Sommar13Sommar15

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

En tanke på “Rabarberglass med digestivecrunch och vitchoklad”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: