Cannoli cups med pistage

Dessa små söta bakverk är inspirerade av italienska cannoli. Men istället för att forma dem som rör, har vi gjort små minikoppar av degen. Dessa passar både att servera som en lätt efterrätt eller som bakverk.

pasta6

Degen gör du så här:

5 dl vetemjöl
2½ msk socker
1 tsk kakao
½ tsk kanel
½ tsk salt
½ dl smält smör
1 ägg
8 msk äppeljuice
2 msk äppelcidervinäger

Sätt mjöl, socker, kakao och kanel i en matberedare och pulsera ihop. Tillsätt det smälta smöret och pulsera ihop. Tillsätt ägget och pulsera ihop. Blanda äppeljuice och vinäger, som du sen häller ner i degen. Arbeta in tills du har en deg. Degen är åt det lite kladdigare hållet. Linda sen in degen i folie och kyl i en timme.

Ta ut degen ur kylskåpet och kavla ut den så tunt det bara går. Stansa ut rundlar med hjälp av en kakform eller ett glas. Lägg degrundlarna i små muffinsformar så att det blir som små koppar. Pensla degkopparna med lite neutral olja. Grädda 10-12 minuter på 200 grader.

Låt degkopparna svalna helt.

 

Cannolifyllning med pistage:
2 påsar pistagenötter (250g)
250 g mascarpone
200 g philadelphiaost
2-4 msk florsocker

Börja med att skala pistagenötterna. Mixa sen pistagenötterna en lång stund. De kommer först att bli som smulor, men efter en stund kommer det att börja avge olja och då blir det mera som ett nötsmör eller som en pasta i konsistensen. Då är den klar!

Vispa ihop mascarpone och philadelphia. Blanda ner pistagesmöret och sockret. Smaka av!

Spritsa sen cannolifyllningen i kopparna och toppa med lite riven mörk choklad och hackade pistagenötter.

pasta4

 

 

 

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: