Skaldjurspasta

En fräsch och god skaldjurspasta med blåmusslor och räkor.

För 6 personer behöver du:
600 g tagliatelle
0,5 dl olivolja
2 shalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 chili
4,5 dl vitt vin
200 g räkor
2 pkt blåmusslor (förkokta)
En näve persilja

Koka upp pastavatten och koka pastan al dente i 8-10 min. Finhacka löken och chilin och fräs först löken i olja, tillsätt sedan chili och fräs en stund till. Tillsätt vitt vin och låt koka en stund. Häll  i blåmusslorna och persilja och låt koka ordentligt under lock i ca. 5 minuter. Vänd ner pasta, räkorna och blanda runt ordentligt så att pastan får dra i sig smakerna.

pasta13pasta14pasta15pasta16pasta17

 

 

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: