Marinerade grönsaker

Den här tapasrätten var verkligen supergod! Och det går bra att göra stora mängder av den.

2 gula paprikor
1 aubergine
3 jumbo champinjoner
1 förpackning harico verts

Börja med att skära grönsakerna i bitar. Du väljer själv i hur stora bitar du vill ha dina grönsaker. Bred ut dem på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Sätt ugnen på grillfunktion 200 grader. Grilla grönsakerna i ugnen tills de börjar bli mjuka och genomgräddade. De får gärna ha lite tuggmotstånd kvar när du tar dem ur ugnen.

Blanda sen marinaden på:

4 msk olivolja
4 msk balsamvinäger
2 krossade vitlöksklyftor
salt och svartpeppar

Vänd ner grönsakerna i marinaden och vänd sen ner en massa finhackad persilja. Den här rätten går att äta både varm och kall. Men vi tycker den är bäst kall, så att grönsakerna får marineras ordentligt. Vänd gärna om grönsakerna ett par gånger under tiden de marineras!

tapas173tapas175

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: