Äppelmos med kanel och ingefära

Här är ett recept på äppelmos utan socker men med kanel och ingefära som gör mosen lite mer intressant.

1 kg äpplen

3 msk vatten

1 tsk kanel

1 msk riven ingefära

Skala äpplena, skär tärningar och lägg dem i en kastrull. Tillsätt vatten, kanel och ingefära. Låt koka upp och koka sedan på svag värme i 10-15 minuter tills äpplena blivit mjuka. Ta av från spisplattan och mixa med en stavmixer tills du fått lagom konsistens på äppelmosen. Häll upp i rena burkar och låt svalna.

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: