Cheesecake med björnbär och lime

Åh den här cheesecaken blev så himla god! Receptet på cheesecake kommer från Catarina Köning, men istället för hallon använde vi oss av björnbär och lime som smaksättning. Vi ville passa på att använda oss av björnbär nu medan det finns att plockas! Och kombinationen lime och björnbär blev verkligen bra!

Botten:

16-18 st Digestivekex
150 g smör, smält

 

Fyllning: 
600 g Philadelphiaost
2,5 dl kvarg
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3/4 dl maizena
3 ägg
200 g vit choklad
1 dl grädde

skal av 3 lime
1 dl björnbär + 1 dl till dekoration

Sätt ugnen på 170 grader varmluft. Smält smöret i en kastrull. Krossa digestivekexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut kexblandningen i bottnen på en kakform med löstagbar kant. Grädda i ca 8-10 minuter. Ta ut kakbottnen ur ugnen och låt svalna.

Smält den vita chokladen. Vispa ihop Philadelphiaost och kvarg fluffigt och tillsätt strösocker, vaniljsocker och maizena. Rör försiktigt ner ett ägg i taget, sedan grädden & till sist den smälta chokladen.

Vänd ner det rivna limeskalet i kaksmeten. Häll 2/3 av smeten i kakformen. Den del av smeten som lämnar i bunken blandar du med 1 dl björnbär. Mosa gärna in bären så att smeten får en vackert lila färg. Häll sen den överst i kakformen.
Grädda  i 37-40 min. Känn med fingrarna uppe på lite lätt och och känn så att den är fast men inte hård. Låt cheesecaken bli ordentligt kall innan servering.

 

Detta recept på cheesecake var verkligen ett toppenrecept!

smo%cc%88rga%cc%8as8smo%cc%88rga%cc%8as7

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s