Surdegsbröd med gratinerad chèvre, prosciutto och rostade pinjenötter

Enkel och god toast att lyxa till en vardagkväll med.

Du behöver:

Surdegsbröd
Chèvre
Prosciutto
Ruccola
Rostade pinjefrön

Blanda balsamico (1 tsk), honung (0,5 msk), salt och peppar.

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader och skär upp surdegsbrödet i skivor, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och ringa olivolja över dem. Lägg på en skiva chèvre på varje brödskiva. Gratinera i ugnen i 5-10 minuter eller tills osten fått lite färg. Ta ut bröden från ugnen, lägg på en skiva prosciutto, ruccola och rostade pinjefrön. Blanda balsamico, honung salt och peppar och smaka av så att den smakar lagom sött och surt. Ringla över bröden.

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: