Hemmagjora pommes frites

Det tar lite mera tid att göra sina egna pommes frites, men ibland är det roligt att ta sig tid för att göra det lilla extra.

Gör såhär:

Tvätta valfri mängd potatisar noga. Skalet kan du lämna på. Skiva potatisen i så tjockas pommes som du vill ha. Koka dem sen i saltat vatten tills de blir lite mjuka, det tar ca 10 minuter beroende på hur tjocka pommes du har. Låt pommsen torka ordentligt och bli kalla.

Hetta sen upp olja i en kastrull till 150 grader. Fritera pommsen i omgångar tills de börjar få färg. Låt dem rinna av på hushållspapper. Sen upprepar du proceduren med friteringen tills de är gyllenbruna. Salta med flingsalt. Det lönar sig att dubbelfritera pommes frites. Det gör dem  härligt krispiga och ger dem fin färg!

Musslor4Musslor1Musslor5

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: