Vinkokta musslor

Vinkokta musslor, att något så enkelt kan vara så fantastiskt gott!

Du behöver:
1 nät blåmusslor
2 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
Vitt vin (kanske 3 dl, vi kör på känsla :))
Salt och peppar
Persilja

Börja med att tvätta musslorna noga. Släng musslor som är trasiga och spruckna. Är musslorna öppna och inte stänger sig när du knackar dem mot diskbänken är de dåliga och då skall du också slänga dem.

Finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs löken i olja tills den är glansig och mjuk. Häll i vinet och låt det bli riktigt varmt. Häll musslorna i kastrullen, salta och peppra och lägg på kastrullen. Ånga musslorna i ca 5 minuter. Strö över färsk persilja. Musslorna skall ha öppnat sig för att vara klara. Om en mussla inte har öppnat sig efter att du har ångat den är den dålig, så kasta alla stängda musslor.

Servera musslor med pommes frites och aioli.

Vill du göra moules mariniere istället tillsätter du bara några deciliter grädde och en tärning fiskbuljong efter att du har ångat musslorna i vin och låter allt koka samman några minuter. Såsen du får då är jättegod att doppa bröd i.

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: