Jordgubbskvargtårta

Här kommer ett recept på en enkel och fräsch jordgubbskvargtårta som inte innehåller mycket socker. Skulle vara extra god sommartid när man kan dekorera den med färska jordgubbar.

Botten:
175g dominokex
50g smör

Mixa till en jämn smet och bred ut smeten i en bakplåtsbeklädd form med löstagbar kant.

Fyllning:
2 dl vispad grädde
2 burkar kvarg á 200g
1 dl jordgubbssaft eller mixade jordgubbar
4 gelatinblad
1 msk vaniljsocker

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Vispa grädden. Blanda kvarg, de mixade jordgubbarna/sylten och sockret. Pressa vattnet ur gelatinbladen och smält dem i kokande vatten (1 msk) under omrörning. Tillsätt gelatinblandningen i kvargsmeten under ständig omrörning. Tillsätt sedan grädden. Blanda försiktigt till en jämn smet och häll sedan hela fyllningen i formen. Ställ tårtan kallt och låt stelna i minst 4 timmar eller över natten. Dekorera den med vad du tycker är gott. Den här gången hyvlade vi vitchoklad över den.

Musslor14 Musslor13 Musslor15

 

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: