Beef bruschetta med bloody mary smör

Det sista vinet vi hade på vår vinprovning var Masi Campofiorin 2012. Ett rödvin som beskrivs som nyanserat och utvecklat. Ett fylligt vin, höga tanniner, fikonkaraktär, surkörsbärskaraktär, kryddig, örtig. Uppgifter från Alkos hemsida. Efter att ha läst på om vinet på olika sidor på nätet fick vi tips att vinet passade bra till grillad mat och också till nöt. Så då föddes iden att göra en beef bruschetta. Efter lite bläddrande i kokböcker föddes iden om ett bloody mary smör.

Bloody mary smöret gjorde vi så här:

Ca 25 g rumsvarmt smör

ca en 10 cm bit selleri

½-1 halv tomat

½ tsk pepparrot (från tub)

1 tsk worcestershiresås

Salt

Börja med att skära selleri i smala strimlor. Stek sellerin mjuk i lite smör. Mixa sen ihop alla ingredienserna till ett kryddsmör.

Gör din beef bruschetta såhär:

Smält bloody mary smöret i en stekpanna. Använd inte allt smör på en gång utan använd hur mycket du tycker behövs för att steka varje lövbiff. Stek lövbiffarna klara. Ös biffarna med det smälta smöret under stekning. När du har stekt biffarna klara kan du värma på brödet i samma stekpanna. Tillsätt mera smör om det behövs.

Skär lövbiffen i tunna strimlor. Lägg ett salladsblad på en brödskiva. Lägg på köttstrimlorna lite finhackad tomat och selleri. Servera till vinet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s