Champinjoner med heta räkor och parmesan

Till Sartori Marani Appassimento 2013 serverade vi champinjoner fyllda med heta räkor. Vinet beskrivs som ett friskt och fruktigt vin. Ett Torrt vin med hög syra, mogna inslag av gula plommon, lätta citrustoner, svaga aprikostoner, kryddig. Uppgifterna är hämtade från alko.fi.

Du behöver:

1 stor champinjon per person

1 liten påse räkor

1 chili

Persilja

1 klyfta vitlök

salt och peppar

Riven parmesan

Tina räkorna. Torka av svampen med ett hushållspapper och avlägsna stammen. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek vitlök och chili en stund i oljan. Tillsätt räkor och persilja. Stek en liten sund så att räkorna blir varma. Salta och peppra. Fyll champinjonerna med räkorna och strö över riven parmesan.

Gratinera svamparna på 225 grader i 10-15 minuter.

 

Vin14Vin13

 

 

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: