”Vinprovning” Hallon och Praliner style

Vi tyckte det skulle vara kul att ordna en ”vinprovning”, dock inte en vinprovning i dess rätta benämning. Vår vinprovning är mer ett roligt sätt att prova nya viner på. Vi är inga vinexperter, inte alls. Men vi tycker om att kombinera vin och mat och hittar gärna nya favoritviner.

Är du också sugen på att testa nya viner och pröva att kombinera mat och vin? Då rekommenderar att du samlar ihop ett gäng med vänner och gör så här:

Välj ett land från vilket vinerna skall komma. Sen kan ni också avgränsa det ytterligare genom att ta reda på vilka druvor som är vanligast i det landets viner eller så avgränsar ni ert vinval till en speciell vinregion. Detta beror helt på hur du vill lägga upp er vinprovning.

Bestäm sen hur många viner ni vill pröva. Hur många vita och hur många röda, och om ni också vill pröva ett mousserande vin.

Har ni valt att fokusera på druvorna så kan ni skriva upp druvorna på en lapp och så får varje person dra en lapp med en druva. Får man då en lapp med druvan merlot så får man i uppgift att välja ut ett vin gjort på merlot som man sen läser in sig lite på. Och sen får var och en göra en liten snitt eller välja ut en produkt som man tror passar att äta till vinet.

Under kvällen så skall var och en först presentera sitt vin. Sen smakar alla på vinet och diskuterar vinet. Vad doftar det och hur smakar det? Sen prövar man vinet till maten och diskutera hur vinet smakade till just den rätten.

Så här gjorde vi men som sagt så kan man göra detta på många olika sätt, viktigast att man gör det till en rolig grej och inget jobbigt uppdrag som man måste utföra.

Vi tycker i alla fall att det här är ett jätteroligt sätt att umgås på samtidigt som man får pröva nya viner!

 

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: