Goda tillbehör till din varmrätt

Som tillbehör till kött med whiskeysås rekommenderar vi smörstekta morötter och en sallad på kålrabbi.

Skär morötter i stavar. Koka dem i saltat vatten ca 10 minuter. Morötterna skall inte bli mjuka utan de skall vara al dente – fortfarande ha lite tuggmotstånd. Häll vattnet av morötterna och låt dem rinna av ordentligt. Stek morotsstavarna i smör några minuter. Rör sen ner finhackad persilja. Servera morötterna varma.

Sallad på kålrabbi gör du enkelt genom att riva ett litet huvud kålrabbi i strimlor. Blanda ner några matskedar olivolja, saften av en halv citron och en halv kruka finklippt persilja. Salta och peppra. Låt kärna salladen dra några timmar innan servering.

Kärlek5

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: