Rårakor med rom

Rårakor för 2 personer

Kärlek3

3 stora potatisar av fast sort
salt och peppar

Tillbehör:
100 g rom
1 liten finhackad rödlök
½ dl smetana
Citronklyftor
Dill

Skala potatisen och riv den fint. Krama vätskan ur potatisen. Krydda potatisstrimlorna med salt och peppar. Hetta upp lite olja och smör i en stekpanna. Fördela potatisen i två högar. Lägg en hög potatis i stekpannan och platta ut potatisen till en tunn plätt. Stek rårakan i 3-5 minuter på varje sida tills rårakan får fin färg. Låt rårakan rinna av på lite hushållspapper.

Servera rårakan med rom, smetana, finhackad rödlök, en citronklyfta och dill.

Kärlek3 Kärlek4

 

 

 

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: