Creme Brûlée med choklad

Till efterrätt gjorde vi en Crème Brûlée med choklad och till den serverade vi jordgubbar och björnbär.

Nyår1

1 vaniljstång
6 äggulor
1,5 dl socker
1 dl mjölk
4 dl grädde
100g mörk choklad
Råsocker att bränna på innan servering.

Börja med att bryta chokladen i bitar i en kastrull och tillsätt mjölk, grädde, socker och vaniljstången låt koka upp under omrörning till 65 grader. Vispa äggulorna och tillsätt sedan den uppkokade blandningen under vispning.

Lägg upp smeten i ugnsportionsformar och sätt dessa på en ugnsplåt med höga kanter. Koka upp ca. 1,5 l vatten och häll detta på plåten. Lägg sedan plåten i ugnen i ca 45 minuter tills smeten tagit ihop. Hur länge crème brûléen ska vara i ugnen beror på hur djupa formarna är.

Låt crème brûléen svalna och ställ den sedan kallt. Strö råsocker över formarna och kandera sockret med en gasbrännare före servering. Det går även bra att använda grillfunktionen i ugnen för att få sockret kanderat och krispigt. Skiva upp frukter eller bär att servera till. Vi åt crème brûléen med jordgubbar och björnbär.

Nyår2

 

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: