Pommes Anna

Pommes Anna är lätt att göra och lätt att variera i mängd beroende av hur många personer du gör den åt.

Till Pommes Anna behöver du:

Potatis
Smör
Salt
Peppar

Vi gjorde vår Pommes Anna i två små springformar på ca 15 cm. Vi använde ungefär 1 kg potatis som vi skivade fint i en hushållsassistent. Sen lade vi först ett lager potatis i formarna som vi saltade, pepprade och så hyvlade vi över lite smör. Och så varvade vi potatis, kryddor och smör tills formen var full. Lägg gärna något som tyngd över potatiskakan när du gräddar den så att kakan pressas ihop under gräddningen.

Grädda Pommes Anna i ca 40 minuter på 225 grader. Kolla så att potatisen är mjuk innan du tar ut kakan.

Nyår7

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: