Pilgrimsmusslor i champagnesås

Pilgrimsmusslor i champagnesås passar verkligen bra som förrätt till nyårsmiddagen. Vi alla har en liten förkärlek för pilgrimsmusslor – de är ju så goda!

Till denna förrätt behöver du självklart pilgrimsmusslor. Denna gång valde vi att servera två musslor per person som förrätt, men om du vill ha den lite matigare kan du servera 3-4 musslor per person och varför inte tillsätta lite räkor.

Nyår10

Champagnesåsen gör du så här:

1 schalottenlök
1 msk smör
1 dl vitt vin
4 dl fiskbuljong
3 dl vispgrädde ( 2 dl + 1 dl som du vispar)
1 msk maizena
1 tsk citronsaft
1 dl champagne eller mousserande vin
Salt och peppar

Finhacka löken och stek den mjuk smöret. Tillsätt fiskbuljongen och vinet och koka ner vätskan till hälften. Sila bort löken och tillsätt 2 dl grädde till vätskan och koka 10 minuter. Red såsen med maizena och smaksätt med citronsaft. Håll såsen varm medan du vispar 1 dl grädde som du sen vänder ner i såsen. Salta och peppra såsen och smaka av. Sen tillsätter du champagnen eller det mousserande vinet och gör en sista avsmakning. När du är nöjd med såsen kan du steka pilgrimsmusslorna i en het panna. Salta och peppra musslorna och stek dem ca 1 minut på varje sida.

Toppa musslorna med lite rom och finklippt gräslök innan servering.

Nyår11

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: