Grönkålsknyten

Grönkål är både gott och nyttigt. I kombination med kallrökt lax och trattkantareller känns det som ett juligt tilltugg.

Grönkålsknyten:

4 smördegsplattor
100 g riven grönkål
en näve torkade trattkantareller
1 dl crème fraiche
salt
vitpeppar
12 tunna skivor kallrökt lax
1 ägg till pensling

Julmys11

Kavla ut smördegen något så att du får tre kvadrater av varje platta. Lägg kvadraterna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda den rivna grönkålen med crème fraiche och trattkantareller. Smaka av med salt och peppar. Lägg en klick röra på varje smördegskvadrat. Vik upp kanterna och tryck till. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 200° ca 15 min eller tills de fått fin färg. Toppa med en ihoprullad skiva lax.

Julmys9

Julmys10

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: