Chokladmousse med karamelliserade valnötter

Som andra efterrätt serverade vi chokladmousse med karamelliserade valnötter. De crunchiga valnötterna gör att den lena moussen också blir lite mer intressant.

Chokladmousse

Det här receptet passar också bra för 4 portioner om du gör dem normalstora, vi gjorde lite mindre portioner och för 6 personer.

125g mörk choklad
2 ägggulor
3 msk florsocker
4 msk starkt kaffe
2,5 dl vispgrädde

Börja med att bryta chokladen i bitar och smält den i en kastrull, låt sedan svalna något. Rör sedan i en äggula i taget, rör ordentligt. Tillsätt florsocker och kaffe och låt svalna helt. Vispa grädden och vänd ner den i smeten. Lägg upp i portionsskålar och låt stå i kylen i några timmar.

Anka20

Karamelliserade valnötter

50g valnötter
0,5 dl farinsocker

Hacka valnötterna och rosta dem sedan i torr stekpanna på medelhög värme i ca 5 min. Tillsätt farinsockret och låt det smälta. Häll sedan upp på bakplåtspapper och låt svalna. Vid servering av chokladmoussen strö de karamelliserade valnötterna över.

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: