Tryffelpotatispuré och brysselkål

Som tillbehör till ankan gjorde vi tryffelpotatispuré och brysselkål.

Anka9

Tryffelpotatispuré

Vi kokade ca 1 kg potatis. När vi hällt av vattnet på potatisen mosade vi dem med elvisp och värmde 1,5 dl grädde och 1 dl mjölk som vi sen tillsatte tillsammans  med en nypa salt samt ca 10 gram hackad tryffel. Sen vispade vi lite till tills purén blev jämn.

Vi delade brysselkålen i halvor och blandade dem i en skål med ca 1 dl olivolja, 1 finhackad chili och 2 finhackade vitlökar. Sedan lät vi blandningen stå medan vi förberedde resten av middagen. Strax före servering fräste vi brysselkålen i stekpanna i några minuter tills den fick lite färg. Tillsätt salt och peppar enligt smak.

Anka11

Anka12

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: