Paprikaröra och vitlöksmousse

Dessa röror kompletterar varandra på ett mycket bra sätt eftersom paprikaröran är ganska stark medan moussen är mild.

Paprikaröra

1 stor paprika
1 liten gul lök
2 tsk sambal oelek
Salt
Olivolja till servering

Hacka löken och paprikan och fräs dem i lite olivolja. Tillsätt 0,5 dl vatten och låt det sedan koka bort helt, upprepa proceduren tills löken och paprikan är mjuka. Var noga med att inte bränna löken eller paprikan.

När paprikan och löken känns mjuka, mosa dem med en stavmixer eller i en matberedare tillsammans med sambal oelek och salt. Smaka av och tillsätt mer sambal oelek om du vill ha ännu mer hetta.

Vid servering kan du till exempel lägga upp paprikaröran i en ring och sedan hälla olivolja i gropen som lämnar i mitten. Ät sedan med ett gott bröd.

Vitlöksmousse

3 rivna vitlöksklyftor
1 äggvita
2 msk citronsaft
Salt
2,5 dl rapsolja

Blanda äggvita, citronsaft, den rivna vitlöken och salt och blanda till ett vitt skum. Det tar ca 5 min. Tillsätt sedan rapsoljan lite i taget medan du fortsätter att mixa. Var lite försiktig eftersom röran skär sig om man sätter för mycket rapsolja åt gången. När skummet sedan är glansigt och ganska fast är det klart för servering.

Libanesiskt2  Libanesiskt3

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: