Libanesisk Meze

Av samma orsak som vi älskar tapas, så älskar vi också meze. Många och goda smårätter att äta. Och att doppa bröd i goda röror är ju så gott!

Libanesiskt4  Libanesiskt15

Libanesisk meze har vi tidigare bekantat oss med under besök till Stockholm och restaurangerna Beirut Café och Halv Grek Plus Turk. Besöker ni Beirut Café rekommenderar vi deras avsmakningsmeny Meze. Där får man pröva på ett stort urval mezerätter. Besöker ni Halv Grek Plus Turk så missa inte deras kryddiga tomat- och chilibrässerade lammfärsbullar. Vi kommer under veckan att presentera några recept som kommer från Halv Grek Plus Turks kokbok, bland annat ett recept på lammfärsbullar.

Libanesiskt16  Libanesiskt6

Eftersom det är flera små rätter som skall tillagas så kan man samla ihop ett gäng människor och koka tillsammans eller så delar man upp så att gästerna tar med sig en rätt var. På så sätt är det lätt att avnjuta libanesisk meze. Flera av recepten går också att tillreda på förhand och därför passar libanesisk meze bra om man skall ha många gäster!

Ett tips är att kolla efter rött vin från Alko. Vi hade turen att komma över ett mustigt rött vin från Libanon.

Libanesiskt17  Libanesiskt18

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: