Frisk och bubblig citrondrink

Vill du servera en frisk och bubblig drink som piggar upp så är denna ett bra alternativ! Den består an endast tre ingredienser och du får en vackert gul och bubblig drink. Perfekt att inleda en fest med eller om du vill ha en lätt avslutning middagen.

För en drink behöver du:

4 cl färskpressad citronsaft
2 cl limoncello
Prosecco

Blanda citronsaft och limoncello i ett vin eller champagneglas och fyll upp med prosecco. Riv över lite citron och limeskal. Vill du ännu ha drinken lite kallare tillsätter du bara några kuber is.

Till denna drink hade vi gjort vår egen limoncello, men det är inget måste för att göra drinken. Det går också bra att köpa limoncello. Den är dock mycket sötare i smaken än vad den hemmagjorda är. Med hemgjord limoncello blir drinken mera frisk och syrlig. Så använder du köpt limoncello så öka mängden färskpressad citronsaft en aning.

Gör du inte denna drink nu inom den närmsta framtiden, så spara gärna receptet till sommaren för denna drink skulle verkligen passa fint en varm sommardag!

Risotto7Risotto8

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: