Hemgjord limoncello

Efter ett besök på en restaurang i Umeå där man serverade hemgjord limoncello har tankarna på att göra egen limoncello funnits i bakhuvudet. Efter lite googlande kunde vi konstatera att Leila Lindholms recept på limoncello var både enkelt och innehöll en massa citron! Vill du servera limoncello eller en drink med limoncello som bas är det bra att göra din limoncello i början av veckan så att den hinner dra sig ordentligt.

Så här gör du din limoncello:

  • Skala 10 citroner med en potatisskalare. Skala så att endast det gula av skalet kommer med. Pressa sen saften ur citronerna. Blanda skalet från citronerna med citronsaften och 0,75 l osmaksatt brännvin.
  • Koka en sockerlag på 4 dl socker och 2 dl vatten. När sockerlagen svalnat rör du ner den i vodkablandningen.
  • Låt limoncellon dra 3-5 dagar innan du silar bort citronskalen och tappar upp limoncello i en glasflaska. Förvara limoncellon kallt.

Sen om du inte har lust att göra din egen limoncello men ändå är sugen på att testa en drink med limoncello så finns det ju färdig limoncello att köpa!

Risotto1Risotto6

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: