Att planera en fredagsmiddag

Den kommande veckans tema är fredagsmiddag. Ibland börjar vi drömma om en god fredagsmiddag redan i början av veckan. En fredagsmiddag får gärna vara enkel men ändå med det lilla extra. Till den fredagsmiddag som vi kommer att presentera under veckan valde vi att göra baguette och tapenade till förrätt. Tapenade går snabbt att mixa ihop och kräver inte så många ingredienser. Till tapenaden serverade vi nygräddad baguette. Varmrätten blev vår version på skaldjursrisotto. En risotto som vi gjort flera gånger och som är ett säkert kort. Medan du avnjuter tapenade och baguette till förrätt kan du låta risotton puttra på spisen. Efterrätten citron- och limesorbé går bra att göra några dagar innan och ha färdigt i frysen. En sorbé passar jättebra som avslut på en middag om du vill ha en lätt och fräsch avrundning.

Under veckan kommer vi att publicera dessa recept samt ett recept på hemgjort limoncello och en bubblig drink som innehåller limoncello. Vi skulle också kunna kalla denna veckans tema för ”en hyllning till citronen”, för nästan alla recept innehåller citron den kommande veckan!

Risotto10

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: