Höstig sangria och svarta tuppen

Ingredienserna på bilden plus en flaska rödvin och lite äppelcider utgör grunden för en mycket läskande och god sangria. Bjud på denna nästa gång du har gäster eller fest!

Sangria före

Höstig sangria

1 flaska rödvin, gärna en pinot noir. Vi använde denna.
4-5 dl äppelcider
2 kanelstänker
2-3 päron
4 fikon
3 äppel

Skär päronen, fikonen och äpplena i smala klyftor. I en karaff blandar du sen rödvin, äppelcider, frukten och kanelstänger. Servera!

Sangria brickaSangria förb.Sangria närbild

Och så till den svarta tuppen! Under en resa till vårt västra grannland införskaffades en flaska Svarta Tuppen, Pluras eget vin. Så vad passar inte bättre än att servera ett spanskt vin till vår tapas. Sen var det ju lite roligt att pröva på ett av alla de kändisvin som finns att köpas i Sverige. Svarta Tuppen är ett vin från Rioja gjord på 100 % tempranillo och beskrivs som ett vin med vacker röd färg, doft mot skogsbär och plommon och med en liten rökighet från sina tolv månader på ekfat. Bra stadig smak med frisk frukt och riktigt bra tannin-struktur på slutet utan att bli aggressiv. Uppgifterna om vinet är hämtade härifrån.

PluraRolig fakta om flaskan är att det är Plura själv som målat etiketten till sitt vin.

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: