Två varianter av Bruschetta

Bruschetta med karamelliserad lök, getost och fikon

Fikon bruschettaKaramelliserad lök:

2 gula lökar
2 msk balsamvinäger

Skiva löken i tunna ringar och stek den i lite olja tills den blir mjuk. När den är mjuk och glansig tillsätter du balsamvinäger och låter den steka en god stund tills den blir vackert karamelliserad. Låt sedan svalna.

Därefter skivar du en baguette eller ciabatta i lagom tjocka skivor och steker den lätt i en stekpanna med lite olivolja. Lägg sedan lite karamelliserad lök, en skiva krämig getost och 2 klyftor fikon på brödet. Strö till sist över lite färsk timjan. En bruschetta som är söt, salt och krämig! Också god att göra som drinktilltugg!

Bruschetta med tomat och mozzarella

Tomatbruschetta

6-8 tomater
1 liten rödlök
½ halv kruka finhackad basilika
Olivolja
Mozzarellaost
Baguette eller ciabatta

Finhacka tomaterna, rödlöken och basilikan och blanda ihop allt med lite olivolja. Salta blandningen med ½ tsk salt. Skär baguette eller ciabatta i lagom tjocka skivor och stek dem i lite olivolja. Lägg tomatblandningen på brödet och toppa med mozzarellaost och basilikablad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s