Gratinerade blåmusslor och vitlöksräkor

Gratinerade blåmusslor

Tina 1 kg blåmusslor och ta sedan bort den del av skalet där inte musslan sitter. Rada musslorna i en ugnsform och blanda sedan ihop 1,5 dl olivolja och 2 pressade vitlöksklyftor. Häll blandningen över musslorna och strö sedan ca 1,5 dl parmesanost och en näve persilja över formen innan du gratinerar dem i ugnen i ca 10 min på 225 grader.

musslorGratinerade musslor

Vitlöksfrästa jätteräkor

Fräs en hackad chili och två hackade vitlöksklyftor i lite olivolja. Lägg sedan i räkor och en näve persilja och stek tills räkorna blir varma. Krydda sedan med lite paprikapulver och servera genast medan räkorna är varma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s