Gratinerade blåmusslor och vitlöksräkor

Gratinerade blåmusslor

Tina 1 kg blåmusslor och ta sedan bort den del av skalet där inte musslan sitter. Rada musslorna i en ugnsform och blanda sedan ihop 1,5 dl olivolja och 2 pressade vitlöksklyftor. Häll blandningen över musslorna och strö sedan ca 1,5 dl parmesanost och en näve persilja över formen innan du gratinerar dem i ugnen i ca 10 min på 225 grader.

musslorGratinerade musslor

Vitlöksfrästa jätteräkor

Fräs en hackad chili och två hackade vitlöksklyftor i lite olivolja. Lägg sedan i räkor och en näve persilja och stek tills räkorna blir varma. Krydda sedan med lite paprikapulver och servera genast medan räkorna är varma.

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: