Tiramisu med smak av choklad och vanilj

Gillar du inte smak av kaffe men ända vill göra en krämig tiramisu kan du pröva denna tiramisu med smak av choklad och vanilj.

250g mascarponeost
2,5 msk strösocker
1,5 dl vispgrädde
2 ägg
Lite riven choklad
100 gram savoiardikex
0,5 msk vaniljextrakt.
2 msk varm choklad
0,5 msk kakao

  • Blanda grädde och 1 msk socker och vispa grädden ganska hård.
  • Separera äggulan från äggvitan. Spara äggulorna och blanda med resten av sockret i en stor bunke. Rör ner mascarponeosten och vispa till en fast kräm.
  • Vänd ner grädden i mascarponekrämen och rör försiktigt så att det blandas. Rör ner riven choklad enligt tycke och smak i mascarponekrämen.
  • Blanda varm choklad och vaniljextrakt.
  • Doppa snabbt kexen i chokladen och lägg dem i det glas eller i den form som du vill göra din tiramisu. Häll lite mascarponekräm på kexen och fortsätt sen att varva chokladdoppade kex och maskarponekräm. När du är klar kan du dekorera den med riven choklad. Låt den stå kallt och servera sen.

Fredag chokladtiramisu

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: