Björnbärsprosecco

Vill du göra en enkel och bubblig drink rekommenderar vi att piffa upp en prosecco (eller något annat mousserande vin) med en björnbärssirap. Du får då en frisk och lätt drink med vacker färg.

Lördag fördrink

Björnbärssirap

2 dl socker
2 dl vatten
1 ask björnbär (eller ca 10-15 björnbär)

Koka upp socker och vatten tills sockret har löst sig. Lägg i björnbär och krossa bären ordentligt i sockerlagen. Att krossa bären med en potatisstomp fungerar bra! Sila sockerlagen så att du får en sockerlag utan klumpar. Låt svalna.

Häll sedan 2-3 matskedar björnbärssirap i botten på ett champagneglas och fyll på med prosecco. Lägg i några hela björnbär som dekoration.

Vid val av mousserande vin rekommenderar vi att du väljer en torr prosecco men givetvis kan du också använda dig av en cava eller något annat mousserande vin. Prosecco råkar bara vara det som vi tycker allra bäst om! Den här proseccon använde vi oss av.

Psst! Björnbärssirapen står sig någon vecka i kylskåp så du kan passa på att använda den till något annat, t.ex som topping på någon efterrätt.

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: