Att göra sin egen pasta…

… eller ”att bemästra en pastamaskin” kanske vi också kunde kalla detta blogginlägg. Vi hade nämligen bestämt oss för att göra egen tagliatelle för första gången i den nyinskaffade pastamaskinen. Att gör egen pasta tar lite tid att få till men det är verkligen värt besväret. Vår pasta fick en härligt gul färg av de färska ägg som vi fick direkt från en liten hönsgård.

Vi valde ett pastarecept från Leila Lindholms bok som består av två ingredienser: ägg och durumvetemjöl.

Lägg en hög med 5 dl durumvetemjöl på din köksbänk, gör en grop i mjölet och knäck i fyra ägg. Du kan använda en gaffel för att blanda ihop mjöl och ägg tills du börjar få en deg. Knåda sen pastadegen ordentligt. Forma degen till en boll och linda in degen i plastfolie. Ställ i kylen åtminstone 30 minuter.

Tisdag pastadegSkär sedan pastadegen i 4 bitar och kavla ut dem lite. Kör plattorna genom pastamaskinens tjockaste nivå en gång och kör sedan degen genom maskinens alla nivåer. Vår deg blev lite kladdig när vi körde den så vi fick pudra på lite mjöl under processen för att den inte skulle kladda ihop helt.

Tisdag egen pastaKör sen pastan genom den del som skär till tagliatelle. Se efter så att tagliatellen inte kladdar ihop. Det är bra om du har någonstans att ”hänga upp” tagliatellen på så länge du gör klart resten av degen.

Tosdag egen pastaKoka pastan i 3 minuter i rikligt saltat vatten. Använd mera salt än du brukar ha när du kokar torkad pasta.

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: