Macron med rabarber och vaniljfyllning

Vill du fixa någonting extra till vändagen så kan vi verkligen rekommendera dessa macarons med rabarber- och vaniljfyllning!

valentine2

Varför inte spritsa dom som ett hjärta?!

För macaronsen behöver du

120 g äggvita (60g och 60g)

35 g socker

150 g mandelmjöl

150 g florsocker

150 g socker till sockerlag

50 g vatten till sockerlag

Börja med att pulsera mandelmjöl och florsocker. Kör ordentligt så att det blir mera som ett pulver till konsistensen. Sila sen genom en finmaskig sil ett par gånger. Ställ åt sidan.

Vispa sen upp 60 g äggvita till ett hårt skum. Vispa sen ner 35 g socker i marängen.

Blanda vatten och socker till sockerlagen i en kastrull och koka upp lagen till 118 grader. Sockerlagen häller du sen ner långsamt i marängen under vispning. Vispa sen tills marängen är kall. Det tar ungefär 10-15 minuter.

I resterande 60 g äggvita blandar du ner 1 tsk karamellfärg.

Blanda äggvitan (den med karamellfärg) med mandel- florsockerblandningen tills du har en slät smet. I smeten vänder du sen försiktigt ner den kalla marängen. När du har en smidig och trögflytande smet är den klar! Spritsa ut smeten på bakplåtspapper. Om det är toppar i marängen kan du dunka bakplåten i bordet ett par gånger för att få marängen att sätta sig. Låt gärna macaronsen vila i rumstemperatur en stund innan du gräddar dem.

Grädda sen i 10-15 min på 160 grader. Låt macaronsen svalna.

Smörkrämsfyllning:

ca 300 g rabarber

1 msk vaniljextrakt

100 g rumsvarmt smör

1 äggula

1,5 dl florsocker

Stek rabarbern mjuk i lite smör. Låt rabarbern kallna helt. Vispa upp smör, äggula och florsocker. Tillsätt rabarber och vaniljextrakt och vispa ihop smörkrämen ordentligt.

Fördela fyllningen på hälften av bottnarna och lägg en botten på som lock. Ställ i kylen och låt dem bli kalla så att smörkrämen ”tar ihop” ordentligt.

valentine1

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: