Zuccinitortillas

Vi håller med Sofie Lundberg om att zuccinitortillas är bästa starten på 2017. Det här receptet är taget från hennes blogg. Zuccinitortillas är väldigt goda samtidigt som de är ett nyttigare alternativ till vanliga tortillas.

Zuccinitortillas:

2 zucchini
3 ägg
2 dl riven ost
2 msk pofiber
Salt

Sätt ugnen på 180 grader. Riv zucchini med ett rivjärn. Lägg i en sil över en bunke, salta och låt stå i ca 10 minuter. Krama ur vätskan ordentligt ur zucchinin och sätt i en bunke.
Blanda ner riven ost, ägg, pofiber och ev. lite mer salt så att det blir en smet. Klicka ut smeten i 6 lika stora delar på ett bakplåtspapper på en plåt. Forma till tunna rundlar, ca 15 cm i diameter. Tillaga i ugnen i ca 20-30 minuter tills de har fått fin färg.

asia9asia10

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: