Pestoägg

Med inspiration från Jonas blogg gjorde vi ugnsägg. Vi gjorde våra med skinka och pesto på solrosfrön och parmesan.

Pesto:
Rosta ca 2 dl solrosfrön i en torr stekpanna. Blanda solrosfröna, en kruka basilia, 2 dl riven parmesan och 0,5 dl olivolja. Mixa ihop till en slät röra. Anpassa mängden olivolja enigt vilken konsistens du vill ha.

Ugnsägg:
Pensla en muffinsplåt med olja. Sätt en skinkskiva på bottnen i varje grop för att få en snygg skål runt ägget. Knäck ett ägg i varje grop och salta och peppra. Sätt en klick pesto på varje ägg. Grädda i ugnen 200 grader ca 15 min.

brunchidalin1brunchidalin26

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: