Boeuf Bourguignon

En god köttgryta som behöver koka ett tag för att få bästa möjliga smak samt för att få köttet så mört som möjligt.

Tar ca 1 h och 30 min att göra.

Du behöver:

6 personer

800 g grytbitar av nötkött

smör till stekning

salt och peppar

6 dl rödvin

2 msk kalvfond

2 lagerblad

några kvistar timjan

150 g sidfläsk

2 morötter

3 vitlöksklyftor

150 g kantareller

 

Börja med att bryna köttet i smör i en het stekpanna på hög värme så att köttet får en fin stekyta. Salta och peppra. Flytta över köttet i en gryta. Häll i vinet i stekpannan och låt det puttra i ett par minuter tillsammans med skyn från köttet. Häll sedan över detta i grytan, tillsätt kalvfond, lagerblad och timjan och låt koka under lock i ca. 30 min.

Under tiden kan du skära sidfläsket, morötterna och vitlöksklyftorna i bitar.  Fräs sidfläsket i en stekpanna tills det får färg. Tillsätt morötter, vitlök och kantareller och fräs i någon minut till. Lägg ner allt i grytan och låt koka ytterligare 30-40 minuter eller tills köttet är mört.

Vi serverade grytan tillsammans med ugnsrotsaker.

gryta5gryta7gryta9

 

 

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: