Batatchips med kanel och tahinidipp

Du behöver:
En batat
3 msk kokosolja
1,5 tsk kanel
1 dl yoghurt
2 msk tahini
Saften av en halv citron
Salt och peppar

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva bataten i tunna skivor. Använd en mandolin om du har, vi använde en potatisskalare. Smält kokosoljan i en kastrull på svag värme och blanda i kanelen. Massera in oljan i chipsen och rada sedan ut dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Låt dem tillagas i ugnen i ca. 15 minuter. Låt chipsen ligga på ett hushållspapper en stund innan servering.

Blanda ihop alla ingredienser till dippen under tiden som chipsen tillagas i ugnen. Dippen få en härligt nötig smak av tahinin. Smaka av dippen både med tahini, citronsaft och salt och peppar för att få den att smaka som du vill.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s