Batatchips med kanel och tahinidipp

Du behöver:
En batat
3 msk kokosolja
1,5 tsk kanel
1 dl yoghurt
2 msk tahini
Saften av en halv citron
Salt och peppar

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva bataten i tunna skivor. Använd en mandolin om du har, vi använde en potatisskalare. Smält kokosoljan i en kastrull på svag värme och blanda i kanelen. Massera in oljan i chipsen och rada sedan ut dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Låt dem tillagas i ugnen i ca. 15 minuter. Låt chipsen ligga på ett hushållspapper en stund innan servering.

Blanda ihop alla ingredienser till dippen under tiden som chipsen tillagas i ugnen. Dippen få en härligt nötig smak av tahinin. Smaka av dippen både med tahini, citronsaft och salt och peppar för att få den att smaka som du vill.

 

 

 

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: