Pestopastasallad med mozzarella och körsbärstomat

Du behöver:

250g pasta

En kruka basilika

50g pinjenötter

1,5 dl olivolja

2 vitlöksklyftor

100g riven parmesan

En ask körsbärstomater

150g mozzarella

Ruccola

Salt

Peppar

Börja med att koka pasta, vi valde penne för denna pastasallad. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna i några minuter tills de fått lite färg, låt dem sedan svalna. Gör sedan peston genom att mixa en kruka basilika med vitlöksklyftorna, olivolja, de rostade pinjenötterna och parmesan. Smaka av med salt och peppar. När pastan är kokt och har svalnat blandar du ner den slätmixade peston, samt körsbärstomater, ruccola och mozzarella.

 

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: