Kräftfyllda filodegsknyten

Sommar6Sommar5Dessa filodegsknyten med kräft- och spenatfyllning är suveränt goda! Vill du inte pilla med filodeg kan du använda den här fyllningen till krustader eller till något annat. Men det är värt att göra dessa knyten med filodeg någon gång, filodegen funkar så bra ihop med fyllningen!

1 förpackning filodeg (alla ark gick inte åt för oss, så vill du göra stor mängd och använda upp alla ark kan du göra dubbelsats fyllning)

Fyllning:

1 schalottenlök

3 dl spenat

1 burk kräftstjärtar i lag

100 gram philadelphiaost

Salt och peppar

Finhacka löken och spenaten. Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt. Hacka sen kräftorna i små bitar. Blanda samman lök, spenat, kräftstjärtar och philadelpiaost. Smaka av med salt och peppar.

Ta ett ark filodeg och dela det i två delar (ett stor ark blir för mycket deg till ett knyte. Pensla filodegsarket med olja och lägg fyllningen i mitten. Vik upp kanterna så att det blir som ett knyte. (som på bilden). Vill du kan du knyta ett strå gräslök runt knytet för att hjälpa det att hålla ihop. Vi bytte gräslöksstrå efter gräddningen för att få ett fräscht grönt gräslöksstrå vid serveringen.

Du kan också göra dessa knyten som rullar.

Grädda i 225 grader i 10-15 minuter. Servera knyten direkt från ugnen.

 

 

 

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: