Valborg, 1:a maj och vårens alla fester!

Det är vår och festtider! Därför har vi lite valborg- och 1:a maj-tema på bloggen den här veckan.

Smörgåstårta är alltid ett säkert kort vid fest och kalas, men vi kände oss lite trötta och oinspirerade av utseendet på de traditionella smörgåstårtorna. Därför dekorerade vi två olika smörgåstårtor med ledorden keep it simple!

Den ena tårtan fick en laxfyllning och en räkfyllning. Den andra tårtans fyllning inspirerades av italienska smaker. Vi hade lite samma motto med fyllningarna, att hålla det ganska enkelt, men med goda ingredienser som smakar underbart tillsammans.

Är du sugen på att fixa smörgåstårta till valborg, 1:a maj eller någon annan fest så kommer recept på smörgåstårtorna upp i morgon och i övermorgon.

Till valborg och 1: maj är det ju också gott med munkar eller struvor. Vi gjorde minimunkar med  en rabarber- och vaniljfyllning som väcker vår- och sommarkänslor!

Eftersom ingen av oss gillar mjöd tipsar vi i slutet av veckan om en lättlagad festlig dryck som man kan göra istället för mjöd. Vappen15

Vappen11

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: