Stekt sockerkaka med rabarberkompott och citronmascarpone

Här kommer ett recept på en väldigt god efterrätt som vi garanterar att du får sommarkänslor av.

Gör först en sockerkaka. Den går bra att gör på förhand.

Sockerkaka:

50 gram smält smör

2 ägg

2 dl socker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 dl mjölk

Smörj och bröa en avlång kakform. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna.

Vispa ägg och socker poröst. Blanda samman vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd till sist ner smöret och mjölken. Häll upp smeten i kakformen och grädda kakan ca 40 minuter.

 

Rabarberkompott:

Du behöver ca 500 g rabarber i tärningar. Vi använde fryst rabarber som vi lät tina innan tillagning. Koka upp rabarbern med 2 teskedar vaniljextrakt och ½ deciliter socker. Koka ihop tills all extra vätska har kokat bort och rabarbern börjar mosa ihop sig till en kompott. Låt rabarberkompotten kallna.

 

Mascarponekräm

Mascarponekräm med smak av citron gör du genom att blanda ihop mascarpone, citronsaft och florsocker. Smaka av tills du får en balans mellan syra och söta som du tycker om. Fishtacos22Fishtacos21Fishtacos20

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: