Vitlök och chilimarinerad batat med parmesan

Om du inte känner för pommes frites till dina hamburgare kan du istället välja batat. Dessa ugnsbakade batatstavar har fått marinera i olivolja med vitlök och chili innan tillagning. När de togs ur ugnen strödde vi på finriven parmesan och persilja. Gott!

Ugnsbakad batat passar till all möjlig mat så testa att göra dem fastän du inte gör hamburgare till middag.

2 batater

Olivolja

4 klyftor vitlök

1 chili

Salt och peppar

Parmesan

Persilja

Skala bataterna och skär dem i stavar. Lägg batatstavarna i en stor skål och häll på olivolja. Krossa vitlöksklyftorna och skär chilin i tunna skivor.  Blanda ner chili och vitlöken med bataten och olivolja. Salta och peppra. Låt gärna bataten marinera i några timmar.

Grädda bataten på 225 garder tills den är mjuk.

Strö över finriven parmesan och finhackad persilja.

Burgare3

Burgare4Burgare5

 

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: