Salsa Verde på physalis

Börja din middag med lite nachos och salsa!

En god syrlig och stark salsa med nachos är gott att servera som snacks eller som tilltugg till en drink. Vi gjorde en salsa verde på physalis. Salsa Verde görs egentligen på tomatillos så om du hittar sådana i butiken kan du byta ut physalis och göra den på tomatillos istället.

Börja med att rosta 2 askar physalis,  en jalapeño, en schalottenlök och 2 – 3 vitlöksklyftor i ugnen tills de börjar få lite färg. Använd ingen olja.

Mixa sen physalis, jalapeño, lök och vitlök med en halv kruka koriander till en slät smet. Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna och stek salsan på medelvärme till den reducerats något. Smaka av med salt och låt salsan kallna. Servera med nachos.

Chili5

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: