Vintermat

När vi nu har fått vinter och lite kallare väder är det gott med värmande och mustig mat. Planera in en härlig middag till helgen och gör en god och värmande middag!

Vi blev sugna på favoritchilin från Markus Aujalays bok ”Höst- och vintermat”. Köttet kokas med bland annat öl och kakao och efter flera timmars puttrande på spisen får man en mustig och god chili.

Efter att vi bestämt oss för att vi ville göra chilin började vi fundera på vad vi ville servera till. Så under veckan kommer vi också att presentera recept på saker som vi tycker är gott till chili. Vi tipsar också om en god salsa som man kan doppa nachos i.

Denna veckas middag fick sist och slutligen inspireras av det mexikanska köket och några av recepten som vi använde hittade vi i Jonas Crambys bok ”Texmex från grunden”. En mycket bra bok att äga om man gillar mexikansk mat!

Chili14

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: