Tips och topping

Som rubriken säger kommer vi i detta inlägg att dela med oss av lite tips för när du gör sushi och även ge recept på två olika majonnäser som du kan toppa dina sushibitar med.

När du skall göra dina sushirullar behöver du en bambumatta inlindad i färskfolie och en skål med kallt vatten. Detta kommer att underlätta när du gör sushirullarna.

Gör du en maki – rulle så sätter du först ett blad nori på bambumattan och på noribladet plattar du sedan ut ett jämt lager med ris. Det är här skålen med kallt vatten är bra att ha eftersom det går lättare att platta ut och arbeta med riset om du då och då doppar händerna i kallt vatten.

Sushi18Gör du en sushi utan nori är det viktigt att platta och trycka till riset ordentligt för att få rullen att hålla ihop. När riset är jämnt och ordentligt tillplattat sätter du på fyllningen och rullar ihop det till en rulle.

Majonnäserna gör du genom att vispa två äggulor och under vispningen tillsätter du rapsolja droppvis tills du får konsistensen av en majonnäs. Därefter tillsätter du salt och några droppar vitvinsvinäger och delar upp majonnäsen i två skålar. Lika mycket majonnäs i varje.

För att få en citronmajonnäs tillsätter du lite finrivet citronskal och eventuellt några droppar citronsaft, om du tillsätter några droppar citronsaft får du vara försiktig så att inte majonnäsen blir för rinnig. Smaka av tills du är nöjd med smaken.

I den andra skålen majonnäs tillsätter du ungefär en matsked chilisås eller någon chilipasta. Smaka av så att du får en majonnäs med lagom med hetta.

Sushi19

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: