En klassiker – ugnsgratinerad brieost

En riktig klassiker till julmyset eller en ostbricka är ugnsgratinerad brieost. Sätt ugnen på 125 grader. Ringla lite honung över osten, salta och peppra. Sen strör du nötter över osten. Denna gång valde vi pecannötter, men valnötter är också jättegott på brie. Grädda osten i ca 15 minuter. Håll koll så att osten inte börjar rinna ut.

Servera osten varm till pepparkakor eller salta kex.

Julmys18

Julmys17

 

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: