Rostade mandlar

De här mandlarna smakar gott av kanel och kardemumma och är ett gott snacks att plocka i sig.

0,5 dl socker
1,5 dl vatten
1 msk kanel
1 msk kardemumma
1 msk riven ingefära
50 g mandlar

Börja med att koka upp socker, vatten, kanel, kardemumma och ingefära under omrörning. Sänk sedan värmen och tillsätt mandlarna. Rör om hela tiden under tillagningen. När alla ingredienser tagit ihop och vätskan är borta är mandlarna klara. Sätt dem på ett bakplåtspapper för att torka.

Julmys2

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: