Havtornsinkokta äppel

Havtornsinkokta äpplen med tranbär är gott att servera till en lagrad ost. Antingen kan du koka äppelklyftorna försiktigt så att de inte mosas sönder och servera äppelklyftorna ovanpå en ostbit så att det blir som en snitt, eller så kokar du ihop äpplena till en kompott och serverar den till en ostbricka.

Glögg11Glögg10

4 äppel
2 msk havtornssaft
½ dl vatten
1 dl socker
tranbär eller lingon (kan uteslutas)

Skär äpplena i klyftor eller i bitar. Koka äpplena med vatten, havtornssaft och 2 msk tranbär eller lingon i 4 minuter.

Rör ner socker och låt koka ytterliga 5 minuter. Vill du ha äpplena i klyftor så var försiktig med att röra om under kokning, så att de inte mosar sig. Vill du hellre ha en äppelkompott kan du röra om under kokningen så att klyftorna mosar sig.

Glögg1

Häll upp äpplena i en glasburk och lägg i ytterliga några tranbär eller lingon som dekoration.

Detta är en jättebra gå-bort-present eller julklapp!

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: