Chèvrecrostini och varma fikon med brieost och prosciutto

Crostini med päron och chèvreost

Dessa snittar tycker vi att du ska pröva eftersom päron och chèvre passar så bra ihop.

Glögg16

Du behöver:

Baguette
Olivolja
200g chèvreost
1 päron
1 näve valnötter
Balsamico

Börja med att skiva upp en baguette i ganska tunna skivor. Om du vill baka egen baguette hittar du recept här. Efteråt lägger du brödskivorna på en ugnsplåt och blöter dem med lite olivolja. Sätt därefter på en skiva päron, en skiva chèvreost och valnötter. Gratinera i ugnen på 220 grader i ca 10 min och ringla lite balsamico över snittarna innan servering.

Glögg17

Varma fikon med brieost och prosciutto är en annan kombination av smaker som aldrig blir fel. När du gör dessa går det bra att använda antingen färska eller torkade fikon. Fördelen med de torkade fikonen är att de håller bättre ihop i ugnen.

Glögg18

Du behöver:

10 fikon
200 g brieost
150 g prosciutto
tandpetare

Skär ett kryss i fikonen och tryck sedan ner en bit brieost i fikonet, rulla sedan en skiva prosciutto och stryk en tandpetare genom prosciutton och fikonet så att de ser ut som små båtar. Sätt in dem i ugnen på 220 grader i ca 10 min.

Glögg19

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: